Karting

            

Intresset för karting är stort hos Team Ek Motorsport som under alla år supportat & coachat unga karting förare. Fina framgångar har det blivit för ett antal av ungdomarna som bland annat segrare av: Mellansvenskans Kartserie, Sydsvenskans Kart Champions Cup, Göteborgs Stora Pris, Sverige Cupen, Carl Philips Pokal, RM & SM-Guld…

Frågan kom både nu & då om det var möjligt att köra i Team Ek Motorsports färger, så hösten 2015 startades ett “Junior Karting Team” och sedan starten träffades vi varje vecka för gemensamma träningar. Vi tog fram en gemensam image & profil för att stärka teamkänslan och vår identitet! Första säsongen så körde två förare karting SM, andra året kom ett flertal segrar samt att vi utmanade om serie segrar & tredje året vann vi Sydsvenskans Kart Champions Cup, Juniorfestivalen i Jönköping (Lilla-SM), East Karting Cup Sweden & DM. Vi jobbade väldigt metodiskt och strukturerat, men inte minst att ha roligt som team!

Inför säsong 2020 utvecklar vi vidare och anpassar ambitionerna efter de förutsättningar vi gett oss. Med inspiration i hur allt började för oss så strukturerar vi om vårt engagemang inom kartingen genom att stötta ett mindre antal utvalda förare. Detta ger oss ökat fokus för att kunna fortsätta supporta kartingen på ett resurseffektivt sätt och samtidigt kan vi förhoppningsvis fortsätta bidra till kartingsporten!

    

Team Ek Motorsport stödjer:

 

Photo galleri:

East Karting Cup Sweden/DM deltävling 4 2018.

East Karting Cup Sweden/DM deltävling 3 2018.

 

East Karting Cup Sweden/DM deltävling 1 2018!

    

Sydsvenskans Kart Champions Cup i Jönköping 2018.

Sydsvenskans Kart Champions Cup i Uddevalla 2018!

Sydsvenskans Kart Champions Cup i Helsingborg 2018!

 

Lidköping Open 2017!

 

Karting SM i Kristianstad 2017!

 

Blodomloppet i Linköping 2017!

 

Karting SM i Kristianstad 2016!

    

Karlskoga Historic Karting Velodromloppet Grand Prix 2016.

 

Blodomloppet i Linköping 2016.

I TopKart´s färger en gång i tiden!